x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gerul face primele victime: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă, din cauza frigului

Gerul face primele victime: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă, din cauza frigului

20 Noi 2022   •   22:15
Gerul face primele victime: O femeie a murit și un bărbat este în stare gravă, din cauza frigului
Sursa foto: ThinkstockPhotos

O femeie din Mogoșești a murit, iar un bărbat din Păușești, județul Iași este internat în spital, la Iași, după ce au fost găsiți în șoc hipotermic, în ultimele 24 de ore.

Femeia în vârstă de 72 de ani a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în comă, cu temperatura corporală de 28 grade Celsius.

„În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică”, a spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU - SMURD Iaşi.

Femeia era în grija unei vecine, care a găsit-o pe femeie căzută în curte, cu hainele ude..

În cazul bărbatului adus la spital în șoc hipotermic, acesta este consumator cronic de alcool, iar când a fost găsit avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius.

„Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. Apelantul la 112 este o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este pacient consumator cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat”, a mai spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victime ger iasi soc hipotermic iasi