x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Grup de 17 imigranți ilegali, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș

Grup de 17 imigranți ilegali, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș

04 Dec 2016   •   17:50
Grup de 17 imigranți ilegali, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș

Alertă duminică dimineața în județul Timiș. Polițiștii de frontieră timișeni au reușit să prindă un nou grup de migranți. Polițiștii de la Deta şi jandarmi din cadrul Jandarmeriei Deta au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în zona de frontieră un grup format din 17 persoane, cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, scrie pressalert.ro


Cei în cauză, 6 bărbaţi, două femei şi 9 copii, au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, au vârste cuprinse între 2 şi 50 de ani şi nu aveau documente asupra lor, în momentul reţinerii. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp. 


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii sirieni urmând să fie preluaţi de o echipă operativă din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş. 


Sâmbătă dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, la aproximativ 10 metri de frontiera cu Serbia, un cetăţean turc şi un cetăţean sârb, în vârstă de 18, respectiv 51 de ani. 

×