x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: Incendiu de amploare la un atelier auto din Joseni; se intervine cu 9 autospeciale şi peste 60 pompieri

Harghita: Incendiu de amploare la un atelier auto din Joseni; se intervine cu 9 autospeciale şi peste 60 pompieri

14 Iun 2017   •   17:22
Harghita: Incendiu de amploare la un atelier auto din Joseni; se intervine cu 9 autospeciale şi peste 60 pompieri

Un incendiu de amploare a cuprins, miercuri după amiază, un atelier auto din localitatea Joseni, la faţa locului intervenind peste 60 de pompieri, cu opt autospeciale cu apă şi spumă. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat pentru AGERPRES că incendiul afectează o hală a atelierului auto, pe o suprafaţă de 450 metri pătraţi, iar o a doua hală, aflată în apropiere, a fost protejată de pompieri. 

În incendiu au mai ars un cap tractor de tir şi un excavator fără şenile. 

La faţa locului intervin trei autospeciale de la Detaşamentul ISU Gheorgheni şi de la Garda ISU Topliţa, cu 13 pompieri, fiind alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Suseni, Ciumani, Lăzarea, Joseni şi Ditrău, cu cel puţin cinci autospeciale şi aproximativ 50 de pompieri. 

Alina Ciobotariu a precizat că nu s-au înregistrat victime, dar a fost o situaţie mai dificilă, întrucât în interior se aflau butelii de oxigen şi rezervoare de motorină. 

De altfel, pompierii militari au reuşit să evacueze nouă rezervoare de motorină şi două butelii de oxigen. 

Alimentarea autospecialelor de stingere a incendiului se face în navetă, de la un hidrant aflat în centrul comunei Joseni, la o distanţă de aproximativ un kilometru. 

La faţa locului va ajunge, în scurt timp, şi Grupa Operativă a ISU Harghita, care coordonează acţiunea de stingere a incendiului. 

×
Subiecte în articol: incendiu toplita atelier auto