x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Un căţel închis într-un sac, salvat din flăcări de un pompier

Hunedoara: Un căţel închis într-un sac, salvat din flăcări de un pompier

22 Mar 2017   •   15:35
Hunedoara: Un căţel închis într-un sac, salvat din flăcări de un pompier
Sursa foto: Foto: mesagerulhunedorean.ro

Un căţel, care nu are mai mult de câteva săptămâni, a fost salvat de la moarte, marţi, de către un pompier militar în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu de vegetaţie uscată în Hunedoara, animalul fiind găsit aruncat pe câmp, blocat într-un sac ce era legat la gură. 

"Plt. adj. Mihai Deac, împreună cu echipa lui de la Detaşamentul Hunedoara, a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona Buituri. În timp ce acţiona pentru stingerea flăcărilor, pompierul a zărit un căţel care se afla la câţiva metri de arderea în extindere. Câinele, de doar câteva săptămâni, era legat într-un sac şi nu putea fugi din calea flăcărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda. 

După ce a fost scos din sac şi luat de pe câmp, căţelul a primit mâncare şi apă de la pompierul salvator. Acesta l-a dus apoi la un adăpost pentru protecţia animalelor din municipiul Hunedoara, unde puiul ar putea să-şi găsească stăpânul pe care îl merită. 

Pompierii hunedoreni au mai participat la acţiuni în care au salvat viaţa unor animale, ultima intervenţie având loc în iarnă, când două lebede erau prinse în gheaţa unei bălţi de lângă Deva şi riscau să moară de foame fără ajutorul oamenilor. AGERPRES

×