x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Importuri ILEGALE de deșeuri. 47 de tone din state UE au fost oprite la intrarea în țară

Importuri ILEGALE de deșeuri. 47 de tone din state UE au fost oprite la intrarea în țară

19 Dec 2021   •   13:00
Importuri ILEGALE de deșeuri. 47 de tone din state UE au fost oprite la intrarea în țară
Sursa foto: DIana Oros

Peste 47 de tone de deșeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole și deșeuri metalice au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Bihor. Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.

Poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Borș I au controlat, sâmbătă, un TIR condus de un român, care transporta deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta era încărcat cu 23.390 kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în țară un cetățean român care conducerea un TIR cu 9.190 kilograme de deșeuri, constând în anvelope uzate și utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Nici acest șofer nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Polițiștii au mai oprit și un șofer român care transporta 15.000 kilograme de deșeuri metalice de la o firmă din Olanda pentru o societate din România, fără să aibă documentația necesară.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării în țară a mărfurilor transportate.

 

×