x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se inaugurează Aeroportul Brașov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

Se inaugurează Aeroportul Brașov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   10:45
Se inaugurează Aeroportul Brașov-Ghimbav. Primul avion, pilotat de fiul lui Dumitru Prunariu

Joi se inaugurează Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Primul avion care a aterizat pe pistă astăzi a fost o aeronavă Tarom, pilotată de fiul lui Dumitru Prunariu.

Potrivit președintelui CJ Brașov, Adrian Ioan Veștea, la ora 8:10, aeronava TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, a aterizat pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

În această primă cursă s-au aflat președintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii și Franței și alți oficiali guvermanentali.

Adrian-Ioan Veștea susține că, cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Brașov.

„Am auzit de nenumărate ori vorbinde-se despre faptul că este primul aeroport care se dă în folosință în ultimii 50 de ani. Este adevărat, dar nu știu dacă este cel mai bine pentru că în 50 de ani la nivel de țară să avem un singur aeroport... Iată în final am reușit să realizăm acest lucru. Au reușit autoritățile locale, pentru că trebuie să spunem că suma pe care au investit-o în acest aeroport, aproximativ 140 de milioane, vine în două proporții oarecum deechilibrate: 1115 milioane de la fondurile autorităților locale și 25 de milioane din fonduri guvernamentale. Iată, este un exemplu de obiectiv care se poate realiza cu o conttribuție majoritară a autorităților locale”, a spus, la inaugurare, Nicolae Ciucă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dumitru prunariu brasov-ghimbav aeroport