x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu devastator la Bârlad: Sute de persoane au fost evacuate în miezul nopții

Incendiu devastator la Bârlad: Sute de persoane au fost evacuate în miezul nopții

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   07:19
Incendiu devastator la Bârlad: Sute de persoane au fost evacuate în miezul nopții
Sursa foto: ISU Vaslui

120 de persoane au fost evacuate și alte 200 au ieșit singure din locuințele lor, în noaptea de duminică spre luni, din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament din Bârlad, județul Vaslui. O persoană a fost dusă la spital cu intoxicație cu fum.

Incendiul a izbucnit la blocul D2 din municipiul Bârlad după miezul nopții, transmite ISU Vaslui.

S-a intervenit cu 17 autospeciale și cu 75 pompieri militari pentru limitarea și lichidarea incendiului de pe strada Mihai Viteazu, din Bârlad.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar și la un depozit pentru materiale de construcții. Pompierii militari au acționat pe mai multe sectoare, și anume, pentru limitarea și lichidarea incendiului, pentru protecția bunurilor aflate în pericol, dar și pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuințe”, potrivit ISU Vaslui.

La fața locului au intervenit în sprijin echipaje ale SPSU „Rulmenți” Bârlad, dar și echipe aflate în coordonarea Primăriei Bârlad.

Au fost evacuate 120 persoane, iar alte aproximativ 200 persoane s-au autoevacuat, anunță ISU Vaslui.

O persoană intoxicată cu gaze toxice a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Pompierii militari au intervenit și pentru protejarea unui depozit de materiale pentru construcție, care se afla la circa nouă metri de incendiu.

Au ars aproximativ 1000 de metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn și peste șase tone de materiale combustibile depozitate în pod.

Mai multe apartamente au fost afectate.

Potrivit ISU Vaslui, intervenția a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărțitor, dar și de vânt.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

isu vaslui

barlad

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu devastator bărlad