x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu din apropiere

Zeci de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu din apropiere

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2023   •   10:40
 Zeci de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu din apropiere

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineața într-o casă situată în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice din Giurgiu. 28 dintre cei cazați au fost evacuați, iar o femeie a fost dusă la spital.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă situată lângă un cămin de persoane vârstnice din municipiul Giurgiu.

Incendiul s-a manifestat violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe șoseaua Sloboziei.

„Fumul a pătruns și în clădirea respectivă (în cămin - n.r.), fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin și a personalului de serviciu, ca măsură de protecție. Acestea se aflau la parter și la etajul 1 și au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii”, potrivit ISU Giurgiu.

O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Concomitent cu acțiunea de evacuare a persoanelor din căminul de vârstnici, pompierii au acționat pentru stingere incendiului la locuința din strada Ramadan, incendiu care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au ars ferestre, uși, mobilier, electronice și electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereții casei s-au degradat în proporție de aproximativ 65%.

Alte două proprietăți au fost afectate de acest incendiu.

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolația exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp și un aparat de aer condiționat.

La un alt vecin, au ars două ferestre PVC și s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafață de circa 30 mp.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu spital