x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu puternic în nordul Capitalei. Pompierii intervin de urgență

Incendiu puternic în nordul Capitalei. Pompierii intervin de urgență

11 Oct 2022   •   19:43
Incendiu puternic în nordul Capitalei. Pompierii intervin de urgență
Sursa foto: Captura Antena 3

Un incendiu a izbucnit, marți seară, la un bloc din Sectorul 1. La fața locului actionează 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, o autospecială de descarcerare și 1 echipaj SMURD.

Update 2 Incendiul la acoperişul apartamentului de pe şoseaua Nordului din Capitală a fost localizat şi pompierii acţionează pentru lichidarea acestuia, informează Biroul de presă al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Deoarece incendiul s-a extins pe o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, dispozitivul care acţionează în zonă a fost suplimentat.

Potrivit sursei citate, nu sunt persoane rănite.

În total, au fost angrenate 20 de autospeciale de stingere, patru autoscări, o autospecială pentru descarcerare şi una SMURD.

Update 1 Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, a intervenit telefonic la Antena 3 și a spus:

„Avem doar câteva informații preliminarii în acest moment. Știm că incendiul se manifestă la un apartament, la acoperișul unui penthouse, cu o suprafață estimată la 80 de metri pătrați. Cel puțin până în acest moment nu sunt persoane rănite, nu sunt victime ca urmare a acestui eveniment. La fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere și 3 autoscări care să fie amplasate în imediata vecinătate. Este o ardere foarte intensă care se manifestă pe o suprafață foarte întinsă. Incendiul se poate propaga și la un alt imobil locuit aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul resurselor să crească în funcție de decizia pe care o va lua comandantul intervenției. Se pot lua măsuri și pentru evacuarea temporară a locatarilor celui de al doilea imobil. Datele preliminare ne indicau că este deja în dezvoltare un incendiu care se observă din exterior, din zona stradală. Date despre proprietari, în acest moment, nu avem. Sperăm că nu a fost nimeni surprins de producerea acestui incendiu.”, a spus Daniel Vasile la Antena 3.
 
 
Întrebat dacă locuitorii blocului au fost cei care au sunat la 112, purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că „au fost mai multe apeluri succesive care au anunțat producerea acestui eveniment, cu flăcări vizibile din exterior”.

Imobilul a fost inițial un hotel. Acesta a fost transformat ulterior în bloc de locuințe. Întrebat dacă au fost păstrate aceleași norme de siguranță după această schimbare, purtătorul de cuvânt al ISU a declarat că „depinde de regimul de înălțime și de destinația acestei clădiri. Eu nu cunosc, în acest moment, destinația acestui spațiu. Primele informații ne arată ce este un apartament de tip penthouse, dar nu cunosc destinația integrală a acestui imobil. Regulile sunt diferite, da”.

Stire initiala Din primele informații se pare că este vorba despre un apartament de 80 de metri patrați. Surse Antena 3 CNN precizează că nu au fost găsite victime. Incendiul are șanse mari să se propage și la locuințele învecinate! Deflagrația s-a extins pe tot blocul. 

„Șoseaua Nordului, incendiu produs la acoperisul unui apartament de tip penthouse, 80 mp, nu sunt victime. Actioneaza 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, o autospecială de descarcerare și 1 echipaj SMURD”, anunță ISUBIF.

Aceleași surse spun că clădirea afectată este fostul hotel Persepolis, care a fost transformat în bloc de locuințe.

 

Incendiu la un penthouse

×