x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu uriaș de pădure în județul Brașov. Zeci de pompieri, pădurari și un elicopter Black Hawk intervin în zonă

Incendiu uriaș de pădure în județul Brașov. Zeci de pompieri, pădurari și un elicopter Black Hawk intervin în zonă

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2024   •   22:33
Incendiu uriaș de pădure în județul Brașov. Zeci de pompieri, pădurari și un elicopter Black Hawk intervin în zonă

 Un incendiu de pădure a izbucnit sâmbătă între localitățile Vlădeni și Făgăraș, în apropiere de zona Vârfului Comisu, transmite ISU Brașov.

Flăcările au fost raportate în jurul orei 11:00, iar la fața locului au ajuns șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pentru a controla și stinge incendiul, la fața locului lucrează aproximativ 50 de pompieri și 40 de angajați ai Ocoalelor Silvice Zărnești și Șercaia. Focul se extinde la vegetația de litieră și doborâturi, pe o suprafață estimată la trei hectare.

Drumul spre focare este dificil de accesat, așa că pompierii sunt transportați cu vehicule 4x4 pentru a ajunge cât mai aproape de zonele afectate. În sprijinul echipelor de la sol a fost trimis și un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul de stingere Bambi Bucket.

Intervenția este încă în curs, însă acțiunile de stingere au fost sistate pe timpul nopții din cauza întunericului și a terenului accidentat.

În cursul nopții, focarele vor fi monitorizate de angajați ai Ocolului Silvic, iar dimineața echipele de intervenție vor relua lupta cu flăcările.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu de padure brasov