Manifestările dedicate împlinirii a 29 de ani de la Revoluţia din 1989 încep vineri, la Timişoara, printr-o suită de lansări de carte, expoziţii, concerte - simfonice şi rock, concursuri pe teme istorice şi de artă plastică, marşuri, depuneri de coroane la mormintele eroilor martiri, organizate de municipalitate împreună cu organizaţiile de revoluţionari.
În cadrul programului comemorativ, care se desfăşoară în perioada 14 - 22 decembrie, se remarcă data de luni, 17 decembrie, declarată zi de doliu local, când preşedintele UNITER, actorul Ion Caramitru, îşi va ridica distincţia de Cetăţean de onoare al municipiului Timişoara, în cadrul spectacolului "Dor de Eminescu". Acesta se va desfăşura pe scena Palatului Culturii, instituţie-simbol a Revoluţiei, prin Balconul Operei, care a coagulat sute de mii de timişoreni, în Piaţa Operei, în urmă cu 29 de ani.
Data de 20 decembrie, când Timişoara s-a autodeclarat "primul oraş liber de comunism din România", în 1989, va fi marcată de sunetul sirenelor, pentru trei minute, iar pe 22 decembrie, la Casa Armatei va avea loc o adunare festivă pentru aniversarea a 29 de ani de la Revoluţie, când va fi lansată cartea "Proclamaţia de la Timişoara - în trecut, prezent şi viitor".
În 19-20 decembrie, delegaţii asociaţiilor "Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989" şi "17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate în Revoluţia din 1989" se vor deplasa la Bucureşti, Popeşti Leordeni şi Slatina, pe urmele cenuşii eroilor martiri dispăruţi, urmând să depună coroane şi să oficieze un parastas. AGERPRES