x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pește piranha pescuit din Crișul Repede, la Oradea

Pește piranha pescuit din Crișul Repede, la Oradea

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   12:40
Pește piranha pescuit din Crișul Repede, la Oradea
Sursa foto: Facebook Catalin Prichici (Procarp Romania)

"Când credeai că le-ai văzut pe toate, bang, iți mai dă viața un exemplu de prostie și iresponsabilitate.", scrie autorul imaginilor, Catalin Prichici (Procarp Romania), pe contul de Facebook. Un exemplar de Piranha cu burtă roșie a fost descoperit de pescari în zona Podului Centenarului din centrul orașului Oradea. Cel care a aruncat peștele în râu ar putea primi o amendă de zeci de mii de lei pentru gestul făcut.

"Un acvarist a găsit de cuviință să scape de această specie de pește aruncând-o în Crișul Repede.

Noroc că mor la temperaturi scazute...Cred că este Pygocentrus Nattereri sau piranha cu burta roșie. Dacă greșesc, vă rog să mă corectați", completează Catalin Prichici. 

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor au declanşat o anchetă pentru a identifica persoana care a aruncat peştele în Criş. În mod normal acestă specie de peşti nu supravieţuieşte la temperaturi scăzute, dar dacă ar fi fost aruncat vara, când putea supravieţui, putea produce mari dezechilibre în fauna Crișului:

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei. În prezent verificăm dacă mai sunt și alți piranha în Criș și nu cumva să fie și în Peța. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ABA Crişuri, care fac măsurători zilnice a temperaturilor pe pârâul Peţa am aflat că în momentul de faţă specia aceasta de peşti nu ar putea trăi nici în apele pârâului deoarece acum temperatura apei este de 12 grade Celsius, iar temperatura la care trăiesc aceştia este de 23 de grade”, a declarat Sever Șerbănescu, şeful Gărzii de Mediu Bihor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: piranha crisul repede oradea