x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Lanţ uman de Cartea Recordurilor la Brașov, unde fiecare participant a citit o frază din romanul ''Desculţ''

Lanţ uman de Cartea Recordurilor la Brașov, unde fiecare participant a citit o frază din romanul ''Desculţ''

22 Apr 2018   •   15:30
Lanţ uman de Cartea Recordurilor la Brașov, unde fiecare participant a citit o frază din romanul ''Desculţ''

Municipiul Braşovul îşi propune să intre în Cartea Recordurilor, duminică, prin organizarea în centrul oraşului a celui mai mare lanţ de oameni care citesc, eveniment prin care se doreşte a fi sărbătorite Ziua Internaţională a Cărţii, dar şi Centenarul Marii Unirii.

Asociaţia C'Art Fest, organizatorii manifestării, au informat că oamenii se vor aşeza, în şir indian pornind din Piaţa Sfatului formând astfel un şir spiralat pe toată lungimea străzii Republicii. Fiecare participant va citi cu voce tare câte o propoziţie din romanul ''Desculţ'' de Zaharia Stacu.

Textul va fi oferit de organizatori, iar fiecare participant va primi şi câte o brăţară de înregistrare. Numărul de pe brăţară va coincide cu numărul propoziţiei. De asemenea, fiecare participant va trebui să fie înregistrat într-un tabel, atât înainte cât şi după citirea propoziţiei. Organizatorii estimează că manifestarea se va derula pe parcursul a peste trei ore.

Principalul partener al manifestării este Academia Forţelor Ariene ''Henri Coandă'' Braşov, care se va implica atât în organizare cât şi în participarea cu studenţi şi cadre didactice la eveniment.

Rectorul academiei, comandor cof.univ.dr. Gabriel Răducanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în momentul în care a auzit în urmă cu câteva săptămâni de organizarea acestui lanţ uman şi de dorinţa organizatorilor de a intra în Cartea Recordurilor, s-a hotărât împreună cu studenţii şi conducerea unităţii de învăţământ să sprijine manifestarea.

''Când am auzit acum câteva săptămâni de iniţiativa tinerilor de la Asociaţia C'Art Fest şi ambiţia cu care au pornit la drum cu organizarea acestei manifestări, am hotărât împreună cu conducerea academiei şi cu studenţii să participăm nu numai la organizare, ci şi la evenimentul propriu-zis. Ne-am organizat cu tot ce avem noi la nivel universitar, astfel ca să depăşim recordul actual de 3.071 de persoane, care a fost în India, şi să avem 3.072 de participanţi la lanţul uman. Ne-au fost impuse nişte lucruri foarte, foarte stricte de către cei de la Guiness Book, pe care cu siguranţă le vom respecta. Vom participa cu un număr de 440 de studenţi din cei trei ani de studiu, dar şi cu fanfara Academiei de Aviaţie Henri Coandă cu care ne vom deplasa în Piaţa Sfatului, în acorduri muzicale. Sperăm ca alături de noi să fie tot ceea ce înseamnă om, cultură, şi cei care iubesc Braşovul'', a afirmat rectorul Academiei de Aviaţie ''Henri Coandă''.

Organizatorii manifestării îi roagă pe cei care vin la eveniment să se înarmeze cu răbdare şi să fie pregătiţi pentru a petrece câteva ore frumoase în centrul oraşului.

''Vă rugăm să vă înarmaţi cu răbdare şi să veniţi pregătiţi pentru a petrece câteva ore frumoase în centrul Braşovului, în compania altor cititori. Citirea va trebui să fie asemenea unei reclame de medicamente, adică foarte rapidă, de aceea vă recomandăm să faceţi exerciţii de citire din momentul în care primiţi textul. În cazul în care va exista o pauză mai mare de 10 secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor va eşua. Citirea va începe cu partenerii evenimentului nostru tocmai pentru a constitui un exemplu de organizare şi pentru restul participanţilor. Cărţile pe care le veţi aduce de acasă vor folosi pentru a vă face şederea mai uşoară, dar şi pentru a oferi un cadou colegului de rând. Prin urmare, schimbul de cărţi rămâne valabil'', anunţă organizatorii.

Mai multe şcoli din Bacău, Iaşi sau Făgăraş au semnalat participarea la eveniment, cu clase întregi de elevi. De asemenea, persoane din Bucureşti, Republica Moldova şi chiar din Italia şi-au manifestat dorinţa de a veni la manifestarea de la Braşov. AGERPRES

×