x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Laudele de pe TikTok se lasă cu sancțiuni. Amendă de 2500 de lei pentru părinții adolescentului

Laudele de pe TikTok se lasă cu sancțiuni. Amendă de 2500 de lei pentru părinții adolescentului

03 Feb 2022   •   17:24
Laudele de pe TikTok se lasă cu sancțiuni. Amendă de 2500 de lei pentru părinții adolescentului
Sursa foto: Hepta

Un adolescent de 17 ani din Avrig s-a lăudat pe TikTok cu isprava de a se urca cu picioarele pe un indicator rutier, iar polițiștii s-au autosesizat. Părinții adolescentului au fost sancţionați cu amendă de 2000 de lei pentru distrugerea mobilierului stradal și 500 de lei pentru nesupravegherea minorului.

„Un adolescent din Avrig, de pe Strada Unirii, a fost amendat de polițiștii locali după ce a făcut publice niște imagini în care se urcă cu picioarele pe un indicator rutier de pe Strada Horea.

D. D., de 17 ani, s-a lăudat cu isprava, în fața urmăritorilor săi de pe o platformă de socializare populară printre tineri iar polițiștii s-au autosesizat.

Chemat la sediul Poliţiei Locale pentru identificare şi sancţionare, adolescentul și-a recunoscut fapta, părinții lui fiind sancţionați cu amendă de 2000 de lei pentru distrugerea mobilierului stradal și 500 de lei pentru nesupravegherea minorului”, scrie în mesajul afișat de pe Facebook de Primăria Orașului Avrig.

 

„Munca neremunerată, în folosul comunității, este o măsură care poate fi dispusă numai de un procuror, față de un suspect sau inculpat, cu vârsta minimă de 16 ani, atunci când se renunță la urmărirea penală. Nu este cazul în această situație.

În ceea ce privește camerele de supraveghere, există deja 32 de camere în localitățile din UAT Avrig. Sistemul de supraveghere va mai fi extins și în anii următori dar, cei care comit astfel de fapte, caută exact acele zone care ies din raza de acoperire a camerelor. Supravegherea video este o soluție, dar nu singura. Vom continua să semnalăm public aceste fapte și le vom sancționa cu amenzi usturătoare.

Din păcate, de multe ori, autorii acestor fapte sunt adolescenți teribiliști, nesupravegheați de părinți, care, în goana după atenție, sfidează legea și normele de conduită civică și morală.

Combaterea acestor comportamente trebuie sa fie un efort comun, al autorităților și al fiecărui cetățean în parte”, a fost răspunsul dat de Primăria Orașului Avrig la anumite reacții ale internauților.

×