x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Fritz: Legea prin care statul finanțează „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aprobată de Camera Deputaților

Fritz: Legea prin care statul finanțează „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aprobată de Camera Deputaților

04 Oct 2022   •   20:20
Fritz: Legea prin care statul finanțează „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aprobată de Camera Deputaților
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul Timișoarei Dominic Fritz anunță că, marți, Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește 164 de milioane de lei.

Potrivit primarului, Parlamentul a transmis astfel un semnal important că Timișoara, Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România.

„Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește o parte din finanțare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărțite între Primărie, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii/Teatrul Național și Asociația TM2023. Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023”, a transmis pe Facebook Dominic Fritz.

Conform acestuia, până acum, primăria a finanțat de la bugetul local atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali: „Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat”.

El speră că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european.

 

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz