x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Localitatea din România cu nume amuzant. Care este explicația reală a denumirii

Localitatea din România cu nume amuzant. Care este explicația reală a denumirii

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   15:15
Localitatea din România cu nume amuzant. Care este explicația reală a denumirii

Multe localități din România au în spate povești impresionante. Una dintre acestea se găsește în Vrancea și are, poate, cea mai amuzantă denumire.

Căcăcioasa este un sat din județul Vrancea, situat într-o zonă pitorească a României. Însă numele pare că provine, nu de la semnificația hazlie a termenului, cu de la cuvântul din latină "caccabus", care înseamnă oale sau vase mari de gătit.

Numele ar putea avea legătură ateliere sau zone în care se fabricau sau se foloseau astfel de vase în trecut în acea zonă.

În unele cazuri, denumirile locale își au originile în activitățile tradiționale sau obiectele specifice zonei, iar acest lucru se poate aplica și în cazul localității Căcăcioasa, unde pot fi existat așezări sau activități legate de producerea sau folosirea acestor vase specifice, dându-i astfel numelui o legătură cu această tradiție sau aspect specific din trecut.

Locuitorii din Căcăcioasa sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru păstrarea tradițiilor autentice. Comunitatea este activă și implicată în diverse activități locale, iar evenimentele culturale și tradiționale sunt momente importante ce aduc împreună oamenii din sat, relatează antena3CNN.

×
Subiecte în articol: cacacioasa vrancea