x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Locuitori din Alba, afectați de inundații, vor fi mutați în containere modulare

Locuitori din Alba, afectați de inundații, vor fi mutați în containere modulare

26 Iun 2020   •   10:24
Locuitori din Alba, afectați de inundații, vor fi mutați în containere modulare

Locuitorii din Sânmiclăuş, județul Alba, ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţii, vor fi mutate în zece containere modulare.

"Astăzi, în jurul orei 11,30 - 12,00, în localitatea Sânmiclăuş, comuna Şona, urmează sa fie predate containerele modulare pentru locuit către persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de viitura produsă în data de 23 iunie. Containerele au fost repartizate ca urmare a solicitării adresate de prefectul judeţului Alba preşedintelui Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. La nivelul judeţului Alba au fost repartizate un număr de 10 containere - locuinţe modulare. Fiecare container - locuinţă modulară dispune de 4 paturi cu cazarmament aferent, aragaz cu butelie pe GPL etc", au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Pompieri din cadrul ISU Alba şi militari din cadrul Batalionului 136 Geniu vor ajuta la mutarea persoanelor afectate de inundaţii.

În urma ploilor abundente şi a viiturilor au fost inundate 185 de case şi gospodarii şi 13 obiective economice, 5 case au fost distruse sau avariate de ape, 21 de poduri sau podeţe au fost avariate sau colmatate, iar 28 de autoturisme au fost avariate.

Trei persoane au fost salvate cu ajutorul bărcilor pneumatice, între car şi un copil în vârstă de 9 luni, 8 animale au fost evacuate din calea apelor, iar 32 de persoane sinistrate au necesitat cazare asigurată de către autorităţile locale.

×