x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maternitatea inaugurată de Bodog, nu a primit avizul sanitar de funcționare

Maternitatea inaugurată de Bodog, nu a primit avizul sanitar de funcționare

31 Mai 2017   •   15:00
Maternitatea inaugurată de Bodog, nu a primit avizul sanitar de funcționare

Maternitatea din Fălticeni va fi deschisă cel mai devreme luni după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a amânat eliberarea avizului sanitar de funcţionare, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. 

Potrivit sursei citate, după verificarea probelor ridicate în urmă cu o săptămână s-a constat că acestea nu sunt corespunzătoare, fiind depistate ''bacterii coniforme'' pe unele piese de mobilier din saloanele pentru mame. 

Zorescu a spus că în cursul zilei de miercuri s-a recoltat un nou set de probe pentru a verifica dacă sunt corespunzătoare după implementarea recomandărilor de conformare. 

Totodată, Zorescu a precizat că nu s-au găsit bacterii pe instrumentar sau aparatura medicală, iar angajaţii sunt sănătoşi. 

Ea a mai menţionat că, în situaţia în care vor fi îndeplinite toate criteriile impuse de legislaţia în vigoare, maternitatea va putea fi deschisă, dar nu mai devreme de 5 iunie, când s-ar putea finaliza procesarea probelor. 

Maternitatea din Fălticeni, care a fost inaugurată oficial pe 19 mai în prezenţa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, va funcţiona în clădirea unei foste şcoli, iar lucrările de construcţie privind reamenajarea şi recompartimentarea spaţiilor pentru asigurarea circuitelor funcţionale au început în a doua parte a anului 2016, costurile totale, de aproximativ 2 milioane de lei, fiind suportate de la bugetul local. 

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 sunt în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 la Compartimentul de Neonatologie şi cinci la ATI. 

×