x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mii de artificii vândute ilegal, confiscate de poliţiştii din Hunedoara

Mii de artificii vândute ilegal, confiscate de poliţiştii din Hunedoara

31 Dec 2019   •   19:30
Mii de artificii vândute ilegal, confiscate de poliţiştii din Hunedoara

Peste 2.000 de baterii de artificii comercializate ilegal în mai multe pieţe sau în vecinătatea unor spaţii comerciale din oraşele Petroşani, Deva, Uricani şi Vulcan au fost confiscate de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


"În cauză, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice, iar obiectele pirotehnice au fost ridicate pentru cercetări", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Cele mai multe articole pirotehnice au fost depistate cu prilejul unor verificări efectuate în zona unui complex comercial din Petroşani, unde un bărbat oferea la vânzare 1.250 de baterii de artificii şi petarde interzise de lege.

Tot la Petroşani, dar în vecinătatea unei pieţe, poliţiştii au confiscat alte 380 de baterii de artificii periculoase pentru oameni.

Peste 430 de articole pirotehnice interzise la comercializare au fost confiscate şi de la două persoane care le vindeau în apropierea unor magazine din Deva.

Alte 140 de petarde, candele romane sau morişti de sol au fost ridicate de la un comerciant din oraşul Vulcan, care nu avea autorizaţiile şi actele necesare pentru a putea vinde aceste artificii. 

www.agerpres.ro

×