x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Moaștele Cuvioasei Parascheva au ieșit din Iași pentru prima dată după 73 de ani

Moaștele Cuvioasei Parascheva au ieșit din Iași pentru prima dată după 73 de ani

05 Apr 2020   •   16:26
Moaștele Cuvioasei Parascheva au ieșit din Iași pentru prima dată după 73 de ani

Procesiune atipică, cu moaștele Cuvioasei Parascheva, a avut loc duminică, în județul Neamț. Este a treia oară în istorie când Sfintele Moaște au ieșit din Iași, relateză corespondentul MEDIAFAX.

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost purtată, duminică, într-o procesiune atipică, fără opriri, pe raza judeţului Neamţ. Este a treia oară în istorie când Sfintele Moaște au ieșit din Iași, a transmis, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Sturzu.

„Au ieșit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și când a fost seceta din 1947. Nu este o procesiune cu opriri, ci doar o deplasare pentru a aduce binecuvântarea Sfintei acelor locuri. Mașina nu a oprit nicăieri.” - a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.

Reprezentanții Mitropoliei au încercat să țină secret traseul și orarul deplasării, la care participă și IPS Teofan, tocmai pentru evitarea aglomerării și pentru ca oamenii să nu fie expuși riscului de de infectare.

Mașina a trecut prin mai multe localități dar și pe la mănăstiri și biserici din Neamț, unde Sfintele Moaște au fost întâmpinate de sunetul clopotelor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Moaștele Cuvioasei Parascheva