x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 400 de milioane de lei pentru modernizarea stației de cale ferată Valu lui Traian

400 de milioane de lei pentru modernizarea stației de cale ferată Valu lui Traian

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   21:00
400 de milioane de lei pentru modernizarea stației de cale ferată Valu lui Traian

CFR Infrastructură anunță lansarea licitației pentru modernizarea stației Valu lui Traian, prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.

S-a lansat licitația publică pentru proiectare și execuție lucrări de modernizare în stația Valu lui Traian, etapa I a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța, investiție finanțată din fonduri nerambursabile CEF.

Durat contractului este de 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor. Deschiderea ofertelor va avea loc în 8 mai.

Lucrările presupun, printre altele, realizarea Grupei de Așteptare din Stația Valu lui Traian care va cuprinde 32 linii de primire-expediere, electrificarea, pe toată lungimea, a celor 32 de linii din Grupa de Așteptare, acestea fiind linii de primire-expediere, modernizarea și electrificarea liniilor 5-8 din Grupa Stație și a liniilor de legătură cu Grupa de Așteptare, realizarea unei centralizări electronice în Stația Valu lui Traian, , includerea în centralizarea electronică a elementelor de instalații din Stația Valu lui Traian și integrarea în SCADA a instalațiilor noi de electrificare din Grupa Stație și Grupa de Așteptare Valu Traian.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt, printre altele, mărirea capacității de tranzit, asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), înlocuire/reparare podețe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătățirea terasamentelor și modernizarea echipamentului de telecomunicații.

Lungimea totală a infrastructurii feroviare din Portul Constanța, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii Modernizarea Portului Constanța (3 etape) este de 4,5 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: valul lui traian cale ferata