x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O femeie s-a accidentat pe munte pentru că era încălțată cu papuci

O femeie s-a accidentat pe munte pentru că era încălțată cu papuci

24 Iul 2017   •   14:29
O femeie s-a accidentat pe munte pentru că era încălțată cu papuci

O femeie în vârstă de 62 de ani a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor braşoveni, duminică, după ce s-a accidentat din cauza încălţărilor necorespunzătoare.

„Echipa Serviciului Public Local Salvamont Braşov a fost solicitată prin Dispeceratul 112 să intervină în cazul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, care a suferit un traumatism de membru inferior drept în zona gleznei. Persoana accidentată se afla în zona staţiei superioare a telecabinei Kanzel, unde a alunecat din cauza echipamentului necorespunzător pe care îl avea (încălţări de stradă)”, au detaliat reprezentanţii SPLS Braşov.

Salvatorii montani au imobilizat piciorul lezat cu atelă, apoi au transportat-o pe femeie cu autovehiculul de teren din dotare până la un echipaj de la Ambulanţă.

Dat fiind motivul accidentării, salvamontiştii le atrag din nou atenţia turiştilor că trebuie să se echipeze corespunzător, chiar şi pentru drumeţii pe trasee scurte sau pentru plimbări cu telecabina. „Să poarte încălţări de munte adecvate, care să le ofere aderenţă şi protecţie pentru zona gleznei”, au recomandat salvatorii montani.

×