x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziții la persoane care vindeau substanțe psihoactive în Cluj cu 80-150 lei pe gram

Percheziții la persoane care vindeau substanțe psihoactive în Cluj cu 80-150 lei pe gram

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2024   •   22:20
Percheziții la persoane care vindeau substanțe psihoactive în Cluj cu 80-150 lei pe gram

Polițiștii și procurorii au făcut patru percheziții în Cluj-Napoca și Huedin la persoane care vindeau substanțe psihoactive în Cluj cu 80-150 lei pe gram. Două persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au fost plasate sub control judiciar.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au documentat activitatea infracțională a patru persoane, trei bărbați și o femeie, cu vârste între 21 și 42 de ani, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactive.

În sarcina uneia dintre persoane, în vârstă de 42 de ani, s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere ilegală de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Din cerectări reiese că, în perioada 2022 – octombrie 2024, persoanele bănuite ar fi vândut substanțe psihoactive de tip 2MMC în județul Cluj, cu prețuri între 80 și 150 lei per gram. În intervalul 2023-2024, una dintre acestea ar fi comercializat și deținut pentru consum propriu droguri de mare risc, de tip cristal (3-CMC).

În urma a patru percheziții domiciliare făcute în Cluj-Napoca și Huedin, polițiștii au ridicat aproximativ 130 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, canabis, peste 700 de plicuri ziplock goale, cântare de precizie, precum și alte mijloace de probă.

Sâmbătă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a două dintre persoane pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalte două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, a anunțat IPJ Cluj.

(sursa: Mediafax)

 

×