x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale FOTO - PERICOL de surpare în zona Eroilor. „Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute cel puţin 30 de zile în zonă”

FOTO - PERICOL de surpare în zona Eroilor. „Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute cel puţin 30 de zile în zonă”

13 Dec 2015   •   11:09
FOTO - PERICOL de surpare în zona Eroilor. „Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute cel puţin 30 de zile în zonă”
UPDATE Circulaţia metroului nu este afectată sub nicio formă, iar constructorul caută soluţii de consolidare a terenului, în zona Eroilor din Capitală, unde asfaltul s-a surpat, a declarat duminică Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, cu atribuţii de director general.

Acesta a explicat că asfaltul a fost surpat după ce un puţ a fost avariat. "Un puţ de epuisment a fost avariat şi apa a pătruns în staţia Eroilor 2. S-au luat măsuri de către constructor pentru izolarea pătrunderii apei în staţii. În continuare, se caută soluţii de consolidare a terenului", a adăugat Aldea. Potrivit acestuia, un asemenea puţ extrage apa din pânza freatică.

De asemenea, acesta a spus că autorităţile au luat măsuri pentru siguranţa locatarilor din imobilele care au fost afectate.

"Asemenea incidente am înţeles că au mai avut loc şi în alte oraşe... la Roma, la Barcelona. Nu e o situaţie care s-a întâmplat doar la noi", a menţionat Aldea.

El a dat asigurări că, la metrou, "circulaţia nu e afectată sub nicio formă".

UPDATE
 Restricţii de trafic prelungite în zona Eroilor, după ce şoseaua s-a surpat în urma lucrărilor la noua magistrală de metrou. Decizia a fost luată după şedinţa comandamentului de urgenţă de la Primăria Capitalei.

Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei: „Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. Constructorul a anunţat că a pus în siguranţa perimetrul, nu e risc de prăbuşire. Zona e monitorizată atent.

Sunt 14 persoane cărora li s-a pus în vedere faptul că, din cauza tasării, există un potenţial risc asupra structurii de rezistenţă a clădirii. 4 persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziţie de constructor, au fost cazate la hotel. Restul de 10 au optat pentru varianta cazării la rude”.

UPDATE 
Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei în această dimineaţă, după problemele apărute în zona Eroilor.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt sâmbătă din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbușire a carosabilului, informează Primăria Capitalei.

Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în zona Eroilor unde au apărut deformări în şosea se află două blocuri.

"Deoarece exista riscul prăbușirii carosabilului și propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecția bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgență și a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranță a perimetrului", precizează comunicatul citat.

În condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una ”mai amplă în subteran”, nu se poate ”garanta siguranţa locatarilor din zonă”, mai menţionează ISU.


Astfel, s-a închis circulația pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.


Circulația rutieră se va desfășura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului — șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — șos. Geniului sau șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea.

Conform PMB, la fața locului s-au aflat reprezentanți ai ISU București, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Poliției Naționale, Poliției Rutiere, dar și ai Poliției Locale a Municipiului București și ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de intervenție ale companiilor de utilități, pentru a oferi asistența tehnică și de intervenție.

"Primarul Capitalei i-a convocat, duminică, la ora 10,00, la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții. La întâlnire, la care a fost invitat și prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zonă", se arată în comunicat. 

×