x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 15.500 de articole pirotehnice introduse ilegal în ţară, confiscate de poliţiştii de frontieră în Vama Veche

Peste 15.500 de articole pirotehnice introduse ilegal în ţară, confiscate de poliţiştii de frontieră în Vama Veche

30 Dec 2019   •   13:00
Peste 15.500 de articole pirotehnice introduse ilegal în ţară, confiscate de poliţiştii de frontieră în Vama Veche

Peste 15.500 de articole pirotehnice au fost confiscate de lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche de la un tânăr din Ialomiţa, care intenţiona să le introducă ilegal în ţară, din Bulgaria, a informat, luni, Garda de Coastă.


Bărbatul nu deţinea autorizaţiile necesare pentru artificiile, rachetele şi petardele, în valoare de circa 5.200 de lei, aflate în autoturism.

"În data de 29.12.2019, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra unui autoturism înmatriculat în Bulgaria la volanul căruia se afla cetăţeanul N.M., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului 15.525 articole pirotehnice (petarde, artificii şi rachete). Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice le-a achiziţionat din Bulgaria pentru a le comercializa şi nu avea cunoştinţă de obligativitatea deţinerii autorizaţiilor necesare", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de materiale pirotehnice şi efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materialelor explozibile sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept.

În aceeaşi zi, Garda de Coastă a descoperit ascunse pe o navă sosită în Portul Constanţa, sub pavilion Sierra Leone, 8.000 de ţigarete pe care un cetăţean egiptean a încercat să le introducă ilegal în România.

"În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în gura de ventilaţie a unui hambar, 8.000 de ţigarete, fără timbru fiscal, posesorul acestora fiind un cetăţean egiptean, în vârstă de 28 de ani. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanţa, iar comandantul navei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare", potrivit Gărzii de Coastă. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: articole pirotehnice confiscate