x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 300 de persoane de la Centrul de Recuperare Neuropsihică din Suceava au COVID-19

Peste 300 de persoane de la Centrul de Recuperare Neuropsihică din Suceava au COVID-19

21 Apr 2020   •   12:46
Peste 300 de persoane de la Centrul de Recuperare Neuropsihică din Suceava au COVID-19

Un număr de 242 de beneficiari și 59 de cadre medicale de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, din județul Suceava, au fost testați pozitiv pentru coronavirus. DSP a luat primele măsuri, anunță, marți, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat că la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-u constatat, în urma testării, că din 369 de beneficiari, 242 sunt pozitivi. În privința cadrelor medicale, dintr-un total de 86 de persoane, 59 au fost depistate pozitiv.

Astfel, DSP Suceava a dispus izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși.

În privința celor 59 de cadre medicale diagnosticate cu noul coronavirus, s-a stabilit să se găsească o locație tip hotel sau pensiune pentru carantinarea lor timp de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.

„Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool”, sunt printre măsurile stabilite de DSP Suceava în cazul de la Sasca Mică.

De asemenea, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică va fi aprovizionat constant cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Mediafax

×