x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pivniţa medievală de la intrarea în Râmnicu Sărat ”conservată” cu nisip

Pivniţa medievală de la intrarea în Râmnicu Sărat ”conservată” cu nisip

19 Apr 2017   •   16:46
Pivniţa medievală de la intrarea în Râmnicu Sărat ”conservată” cu nisip

Pivniţa medievală descoperită în municipiul Râmnicu Sărat în luna februarie, după o surpare a Drumului Naţional 2, a fost umplută miercuri cu nisip şi va intra în conservare pe termen nedeterminat. 

'Valoarea istorică este incontestabilă, este o pivniţă de secol 18 cu influenţe brâncoveneşti clare, depinde de autorităţile locale ce destinaţie îi va da', a declarat directorul Muzeului judeţean Buzău, Laurenţiu Grigoraş. 

Potrivit sursei citate, autorităţile locale au decis ca pivniţa să fie acoperită cu nisip, intrând în conservare pe termen nelimitat. 

Surse din cadrul primăriei Râmnicu Sărat au declarat pentru Agerpres că "situl arheologic ar urma să fie deschis abia după realizarea şoselei de centură". 

Vestigiile istorice din craterul de la Râmnicu Sărat au o valoare istorică deosebită şi de aceea acestea trebuie cercetate şi conservate, a susţinut în februarie echipa de arheologi care a investigat craterul adânc de câţiva metri adâncime care a înghiţit un autoturism într-o parcare din municipiul Râmnicu Sărat pe DN2. 

Craterul cu diametrul de peste şase metri format pe strada Mihai Kogălniceanu din Râmnicu Sărat a înghiţit un autoturism care se afla într-o parcare, surparea provocând un zgomot puternic. Autorităţile locale din Râmnicu Sărat au împrejmuit zona, au asigurat scoaterea autoturismului din groapă, iar circulaţia pe DN 2 a fost deviată parţial pe străzile alăturate. AGERPRES

×