x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ploile torențiale au produs inundații în 27 de localități din 11 județe

Ploile torențiale au produs inundații în 27 de localități din 11 județe

20 Iul 2020   •   08:22
Ploile torențiale au produs inundații în 27 de localități din 11 județe

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curți, 96 beciuri/subsoluri și 12 străzi, anunță IGSU.

Cea mai afectată de aversele torențiale a fost zona București-Ilfov, unde s-a intervenit în cazul a peste 120 de situații pentru evacuarea apei.

Un alt județ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Alba, unde mai multe echipaje cu motopompe au acționat la nivelul a 5 localități pentru extragerea apei din gospodării. În municipiul Alba-Iulia au fost primite cele mai multe solicitări, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curți, 23 de beciuri/subsoluri și de pe 3 străzi inundate.

O situație deosebită a fost înregistrată în județul Bihor, în localitatea Cubulcut unde s-a acționat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri formată pe pârâul din localitate.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe 1 drum național (DN 67/GJ) și 1 drum județean DJ 672/GJ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

×