x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţist împuşcat mortal în judeţul Timiş. Autoritățile îl caută pe atacator

Poliţist împuşcat mortal în judeţul Timiş. Autoritățile îl caută pe atacator

02 Iun 2019   •   16:50
Poliţist împuşcat mortal în judeţul Timiş. Autoritățile îl caută pe atacator

UPDATE Asupra agresorului poliţistului ucis în misiune în judeţul Timiş, duminică, au fost trase trei focuri de armă, atacatorul, care nu a fost prins, fiind în continuare înarmat, a anunţat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Florian Dragnea.

"Asigurăm că au fost luate toate măsurile posibile pentru identificarea şi prinderea acestui bărbat. S-a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar procurorii Tribunalului Timiş cercetează cazul. Individul este înarmat la acest moment. Orice persoană îl observă să nu îl abordeze, ci să sesizeze de urgenţă Poliţia", a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a explicat în detaliu cronologia momentelor anterioare şi ulterioare uciderii poliţistului. Astfel, pe fondul unor informaţii punctuale o patrulă de poliţie formată din patru poliţişti s-a deplasat la locul unde se indicase că ar putea fi găsit Marcel Lepa, condamnat pentru tâlhărie. Doi dintre cei patru poliţişti au ocolit casa cu pricina pentru a asigura perimetrul şi pentru a preveni fuga prin spatele casei.

Dragnea a explicat că atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să execute focuri de armă nimerindu-l astfel de poliţist. Apoi recidivistul ar fi fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.

La acest moment, spune Dragnea, unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului.

Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.

Dragnea a precizat că pentru găsirea şi capturarea sa IGPR s-a mobilizat şi are suport aerian. Totodată, pentru evitarea unor noi victime din rândul poliţiştilor, ofiţerii vor folosi câini de urmă care să asigure perimetrul în zona de vegetaţie.

El a precizat că arma folosită în atac este un pistol calibru 7,65 milimetri, de provenienţă sârbească.

Întrebat dacă agentul purta vestă antiglonţ, Dragnea a explicat că nu, dar că rana ce a dus la decesul acestuia a fost la nivelul gâtului, context în care purtarea unei veste antiglonţ nu putea acoperi zona lezată. El a precizat că o anchetă internă va stabili cu claritate dacă ofiţerul deţinea o vestă antiglonţ pusă la dispoziţie de instituţie.

Despre poliţistul decedat, oficialul IGPR a mai arătat că avea o vechime de 20 de ani în câmpul muncii.

stire initiala Incident violent într-o localitate din apropiere de Timișoara. Un agent de poliție în vârstă de 43 de ani din Timiș a murit la spital, după ce a fost împușcat când efectua un filtru în trafic. 

Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de duminică, cand a fost organizat un filtru la Izvin, pentru oprirea unei mașini, date în consemn. Unul dintre polițiști i-a făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă acesta a apăsat accelerația, iar între timp din mașină s-a tras cu o armă. Un glonț l-a lovit pe polițist în piept, care a căzut secerat.

La fața locului au ajuns echipaje ale Poliției, dar și o ambulanță, care l-a preluat pe polițist. Medicii l-au resuscitat mai multe minute, însă în cele din urmă omul a decedat.

Și colegul polițistului împușcat a fost lovit de glont, fiind rănit în picior.

Bărbatul care a împușcat astăzi un polițist în localitatea timișeană Izvin a fost dat în urmărire generală. Suspectul cu domiciliul în Lugoj era căutat pentru executarea unei pedepse cu închisoarea pentru tâlhărie, potrivit PressAlert.

Conform descrierii Poliției, acesta are 1,85 metri înălțime, frunte lată, nasul drept, ochi căprui, gura mică, bărbie ascuțită, ten deschis, păr șaten, sprâncene arcuite și o corpolență atletică. Cei care îl văd sunt rugați să sune la numărul de urgență 112 și să păstreze distanța, suspectul fiind înarmat și foarte periculos.

Polițiștii au organizat filtre pe toate drumurile și încearcă să îl găsească pe atacator.

×