x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițiștii protestează în faţa Guvernului și sediilor instituţiilor publice din marile orașe

Polițiștii protestează în faţa Guvernului și sediilor instituţiilor publice din marile orașe

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   09:51
Polițiștii protestează în faţa Guvernului și sediilor instituţiilor publice din marile orașe
Sursa foto: Sindicatul Europol

Angajații Ministerului Afacerilor Interne ies astăzi în stradă, nemulțumiți de salariile încasate. Polițiștii din toată țara au început deja să picheteze sediile instituțiilor publice, în semn de protest.

Potrivit Antena 3 CNN, sindicaliștii din Poliție, Penitenciare și Armată organizează astăzi în Capitală o acțiune de protest prin care solicită deblocarea salariilor, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Sindicaliștii acuză Guvernul că fură din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de Apărare, Ordine publică și Securitate națională.

Protestul are loc în intervalul orar 10:00-16:00.

Din Piața Victoriei, sindicaliștii vor pleca în marş spre Ministerele Muncii, Afacerilor Interne, Justiției și Finanțelor, apoi retur la Guvern.

Sindicaliştii mai spun că din cauza salariilor mici, tot mai puțini tineri sunt atrași de școlile de poliție, ajungându-se ca la admitere să fie mai puțin de un om pe loc, în timp ce în anii trecuți concurența era și de 10-15 pe un loc.

protest politisti

×
Subiecte în articol: protest politisti