x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea tragică a Cascadei Cailor din Maramureș: "O furtună monstruoasă a pus stăpânire pe întreg cerul..."

Povestea tragică a Cascadei Cailor din Maramureș: "O furtună monstruoasă a pus stăpânire pe întreg cerul..."

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   19:00
Povestea tragică a Cascadei Cailor din Maramureș: "O furtună monstruoasă a pus stăpânire pe întreg cerul..."
Sursa foto: Profimedia

Cascada Cailor din Maramureș este vestită pentru frumuseața sa însă, pe cât de spectaculasă este, pe atât de tristă este povestea acestui loc.

Cascada Cailor din Maramureș, un loc cu o legendă sângeroasă. Povestea tristă ascunsă în spatele numelui

 

Aceasta se află lângă stațiunea turistică Borșa, în partea de nord-est a Munților Rodnei, la altitudinea de 1300 de metri, iar căderea de apă este de 90 de metri, fiind astfel cea mai mare cascadă din România.

Potrivit unei legende, Muntele Piatra Rea era locul unde se țineau țineau hergheliile de cai, de primăvara până toamna. Aici, caii se desfătau cu pășunile bogate, însă erau atacați de urși.

"Într-o noapte în care o furtună monstruoasă a pus stăpânire pe întreg cerul, în care tuna și fulgera, ursul a ieșit din nou înfometat, iar caii, fiind speriați de atacul animalului, dar și de zgomotele și luminile puternice ale cerului, au încercat să fugă, însă au căzut în prăpastie.

Oamenii spun că în acea noapte au pierdut undeva la 15 cai iar, în urma nenorocirii, au decis să numească locul "Cascada Cailor”, povestește Claudiu Iușan, biolog la Parcul Național Munții Rodnei, pe Facebook.

Cascada ar fi luat astfel naștere din lacrimile vărsate de localnicii care și-au pierdut animalele, transmite Antena3 CNN.

"Primăvara este momentul perfect pentru a vizita Cascada Cailor, deoarece debitul apei crește exact în clipa în care întreaga natură ce îi servește drept suport revine la viață. 

Există două posibilităţi pentru a ajunge la Cascada Cailor. Prima este pe un traseu turistic, nu foarte dificil, ce poate fi parcurs într-o oră sau o oră şi jumătate, la un ritm mai lejer.

O altă posibilitate este din staţiune, prin urcarea cu telescaunul a unei porţiuni din traseu, care durează circa 15 minute, iar restul traseului, de încă 15 minute, pe jos", a scris biologul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: cascada cailor maramures