x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă

Primăria Capitalei vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă

23 Noi 2016   •   13:51
Primăria Capitalei vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă - acesta fiind primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 şi Camerei de Comerţ şi Industrie a României -, suma necesară în acest caz fiind estimată la 30 de milioane de euro. 

"Primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 şi Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală, după discuţiile pe care preşedintele (CCIR n.r.) Mihai Daraban le-a avut şi noi, împreună cu specialiştii, vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. După acest obiectiv, împreună vom realiza şi altele. De asemenea, întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce priveşte mobilitatea. Şi căile de acces şi mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajate aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă. (...) Calculul făcut de specialiştii de la Romexpo pe care ni l-a prezentat Mihai Daraban arată că, pentru amenajarea acestui pavilion ca o sală polivalentă, ar fi necesară suma estimată de 30 de milioane de euro", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu prilejul semnării, miercuri, împreună cu preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a unui protocol de colaborare între cele două instituţii. 

Ea a menţionat că PMB va realiza în acest caz un studiu de fezabilitate. "Pe urmă vom merge cu acest proiect în comisia tehnică, va urma un vot în Consiliul General, după care se vor demara lucrările care, tot potrivit specialiştilor consultaţi de domnul preşedinte Daraban, nu ar trebui să dureze mai mult de un 1 an, deci maximum jumătate de an perioada de avizare, plus un an perioada de amenajare, în maximum 1 an şi jumătate ar trebui ca acest pavilion să poată fi organizat ca o sală polivalentă foarte necesară Capitalei, pentru că am pierdut foarte multe evenimente (...) deoarece nu am putut să punem la dispoziţie un spaţiu adecvat", a spus primarul general. 

Firea a menţionat că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar Mihai Daraban a fost de acord. 

Întrebată de jurnalişti ce se întâmplă cu sala polivalentă de lângă Lia Manoliu, Firea a arătat: "Aşteptăm răspunsul de la Curtea de Apel. Una dintre cele două companii va fi şi din punct de vedere juridic câştigătoarea contractului, se va semna ordinul de începere a lucrărilor şi sper ca acest obiectiv de investiţii să demareze cât mai curând posibil. (...) Faptul că ne organizăm la Romexpo nu exclude construirea sălii polivalente din acea locaţie, ba chiar aş adăuga că este nevoie şi am primit această solicitare pentru construirea sau amenajarea şi a unei săli de concerte pentru muzică clasică, pentru că este un alt regim de construire şi amenajare decât al unei săli polivalente (...) - ne gândim în perioada următoare unde am putea să construim şi o sală de concerte". 

La eveniment a fost prezent şi primarul sectorului 1, Dan Tudorache. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Romexpo