x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primul oraș din România care introduce carantina de noapte. Restricții dure impuse locuitorilor

Primul oraș din România care introduce carantina de noapte. Restricții dure impuse locuitorilor

27 Sep 2021   •   15:43
Primul oraș din România care introduce carantina de noapte. Restricții dure impuse locuitorilor

Rata de incidență la 14 zile în Timișoara a atins, luni, 7,15 la mia de locuitori, astfel încât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis impunerea de noi restricți, printre care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor și închiderea restaurantelor.

Timișoara are rată de incidență, luni, de 7.15 la mie.

CJSU Timiș a decis restricțiile pentru incidența dintre 6 și 7.5 la mie.

Astfel, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot. Nu mai sunt permise evenimente în spațiu liber, nici în spațiu închis. Nu mai pot fi organizate nunți sau alte evenimente private. Evenimentele sportive sunt anulate.

Circulația în afara locuinței este interzisă în weekend pe timp de noapte pentru persoanele pentru care nu au trecut 10 zile de la vaccinare. Tot în weekend magazinele se închid la ora 18, iar de la această oră, până la 5 dimineața este permisă doar livrarea la domiciliu.

Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, spații comerciale, spitale etc.

Deocamdată școlile din Timișoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.

Decizia CJSU Timiș intră în vigoare de marți.

Mediafax

×
Subiecte în articol: timisoara COVID carantina de noapte