x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Principala șosea din județul Galați va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

Principala șosea din județul Galați va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   15:00
Principala șosea din județul Galați va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi modernizată și extinsă. Drumul Național 25 asigură legătura dintre orașele Galați și Tecuci, dar va fi folosit și pentru a ajunge pe Autostrada Moldovei. Proiectul este complex și are valoarea de peste 300 de milioane de euro.

Lucrarea este realizată de Consiliul Județean Galați în parteneriat cu CNAIR. Autoritățile gălățene au lansat licitația pentru modernizarea și extinderea DN25 la patru benzi, pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri. Șoseaua va fi modernizată de la ieșirea din municipiul Galați până la Hanu Conachi și intersecția cu DN25A. Valoarea totală a acestei investiții este de 1.522.200.000 de lei, sumă care include lucrările și exproprierile. Finanțarea este făcută cu fonduri europene.

„Este o investiție vitală pentru Galați, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județul nostru, cu un trafic de aproximativ 6000 de mașini în 24 de ore pe anumite porțiuni, din care aproape 20% sunt camioane. De aceea, m-am implicat total și am realizat un parteneriat cu CNAIR pentru a extinde acest drum la patru benzi. Este un proiect uriaș, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile și pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri și pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde și în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta, pe toți cei aproximativ 40 de kilometri, parapeți de delimitare a celor două sensuri de circulație”, a explicat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Un alt proiect demarat deja prevede modernizarea și extinderea șoselei care leagă Hanu Conachi de județul Vrancea. Drumul va fi extins tot la patru benzi și va merge până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani. Astfel, va fi făcută legătura județului Galați cu Autostrada Moldovei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sosea galati autostrada Moldovei