x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Procesiune cu Preasfântul Sacrament, pe străzile din centrul Capitalei

Procesiune cu Preasfântul Sacrament, pe străzile din centrul Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   10:20
Procesiune cu Preasfântul Sacrament, pe străzile din centrul Capitalei

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București organizează duminică procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei, cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”.

Cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, sărbătoare care în calendarul romano-catolic celebrează în mod deosebit Taina Sfintei Euharistii (Împărtășanii), Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează duminică procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei.

Procesiunea va începe la ora 15.00 de la Biserica Italiană și va continua pe traseul Str. Dem. I. Dobrescu - Piaţa Revoluţiei - strada situată între Biserica Creţulescu şi Palatul Regal - Str. Ion Câmpineanu - Str. Luterană și se va încheia la Catedrala Sf. Iosif (Str. G-ral Berthelot, nr. 19) la ora 15.45-16.00.

„La această procesiune vor participa credincioșii catolici din București și împrejurimi, însoțiți de preoții din parohiile lor și de Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta Liturghie solemnă”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

(sursa: Mediafax)

×