x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Procurorii DIICOT au confiscat 2.000 de comprimate ce conțin stupefiante și substanțe psihotrope de la doctorița care își droga copii

Procurorii DIICOT au confiscat 2.000 de comprimate ce conțin stupefiante și substanțe psihotrope de la doctorița care își droga copii

28 Apr 2017   •   11:31
Procurorii DIICOT au confiscat 2.000 de comprimate ce conțin stupefiante și substanțe psihotrope de la doctorița care își droga copii

Peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor rețete speciale, registre, acte, prospecte și rețete medicale au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate luni şi marţi de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Suceava într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, fără drept și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

n timpul percheziţiilor efectuate luni şi marţi de structurile de combatere a crimei organizate în şocantul caz al mamei acuzate că le-a administrat propriilor copii substanţe interzise au fost ridicate aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluță de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate și 24 de fiole de alte medicamente ce se eliberează pe bază de prescripție medicală.

De asemenea, au fost ridicate rețete speciale, registre, acte și prospecte medicale, documente cu valoare probatorie în cauză, se precizează în comunicatul poliţiei. Percheziţiile au început luni acasă la familia Bîrleanu şi au continuat la Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne, acolo unde medicul Lorena Adriana Bîrleanu este şefă.

Conform unor surse judiciare, ancheta este extrem de delicată şi de minuţioasă, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava având de verificat foarte multe reţete cu regim special care ar putea avea legătură cu medicamentele administrate copiilor.

Ancheta din acest caz a plecat de la o sesizare anonimă care a ajuns la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava în data de 7 martie. Atunci, cei de la Protecţia Copilului erau sesizaţi că doi copii, fraţi, unul în vârstă de 11 ani şi unul de 15 ani, elevi la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Suceava, au un comportament foarte suspect la şcoală în ultima perioadă. Pe lângă faptul că acumulaseră foarte multe absenţe, parte dintre ele motivate chiar de mamă, care este medicul lor de familie, copiii, care înainte erau energici, deveniseră foarte apatici şi vlăguiţi, starea lor creând îngrijorare.Cei doi au ajuns la Spitalul Judeţean, unde medicii au confirmat prezenţa unor substanţe suspecte.

×