x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest în faţa Judecătoriei Constanţa

Protest în faţa Judecătoriei Constanţa

26 Ian 2017   •   13:30
Protest în faţa Judecătoriei Constanţa
Sursa foto: Foto: reporterntv.ro

Aproximativ 30 de angajați ai Judecătoriei, Tribunalului și Curții de Apel din Constanța au protestat, astăzi, în fața Curții de Apel, cerând majorări salariale și suplimentarea personalului, în timpul acțiunii activitatea instanțelor nefiind afectată.

Aproximativ 30 de salariați, personal auxiliar de specialitate și personalul conex, din cadrul Judecătoriei, Tribunalului și Curții de Apel Constanța, au pornit un protest spontan, astăzi, în jurul orei 11.00, strângându-se în fața Curții de Apel, notează Mediafax.

Protestatarii cer creșterea uniformă a salariilor, în condițiile în care există categorii de angajați plătiți cu salariul minim.

De asemenea, ei sunt nemulțumiți și de creșterea volumului de activitate și sporirea atribuțiilor, ceea ce duce la un program de lucru de peste opt ore pe zi.

Totodată, protestatarii vor să se recunoască și faptul că personalul auxiliar face parte din familia ocupațională "justiție".

Ei susțin că în urma acestui protest spontan ședințele de judecată programate s-au desfășurat fără probleme, acțiunea urmând să fie susținută și de alți colegi, dar în "ture”, tocmai pentru ca activitatea instanțelor să nu fie afectată.

Protestatarii spun vor să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă, adăugând că dacă situația persistă se poate ajunge la grevă.

Salariații care au participat la protest au revenit la ora 12.00 în birouri, protestul desfășurându-se pașnic, fără să fie înregistrate probleme.

sursa: reporterntv.ro

×