x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Provocare pe TikTok. Doi adolescenți s-au sufocat reciproc până la moarte

Provocare pe TikTok. Doi adolescenți s-au sufocat reciproc până la moarte

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   19:15
Provocare pe TikTok. Doi adolescenți s-au sufocat reciproc până la moarte
Sursa foto: Hepta

Doi adolescenți argentinieni au devenit victimele unei provocări pe TikTok. Unul dintre băieți avea 13 ani și a murit iar celălalt avea 17 ani și a ajuns în stare gravă la spital.

Amândoi au încercat "blackout", provocarea sufocării, care presupune ca participanţii să se asfixieze până când îşi pierd cunoştinţa.

Fiind siguri într-o casă din General Roca, provincia Rio Negro din Argentina, ei au transmis în direct, pe 15 ianuarie 2023, în timp ce se sufocau. 

Însă joaca s-a transformat în tragedie iar băiatul de 13 ani a murit. Adolescentul de 17 ani a fost transportat de urgență la spital în stare gravă. Nu au fost transmise informații despre persoana care i-a descoperit pe cei doi.

Nu este însă  prima oară când se întâmplă astfel de lucruri în Argentina. De curând, o fată de 12 ani a murit din cauza aceleiași provocări, iar momentul a fost transmis online. scrie antena3CNN.

Astfel că medicii atrag atenția asupra pericolului jocurilor mortale de pe TikTok - privarea de oxigen poate provoca leziuni cerebrale iremediabile, comă și deces

Sfaturi pentru părinţi

Provocarea "blackout" a mai fost răspândită printre adolescenți în 2021, când 9 copii cu vârste sub 14 ani au murit. 

Prin urmare, CDC a transmis o listă cu posibilele semne care să le atragă atenția părinților că lucrurile nu sunt în regulă cu copiii lor. Printre simptomele îngrijorătoare se află înroșirea ochilor, semne pe gât, migrene, dezorientare după ce au stat singuri. 

Totodată, părinții trebuie să monitorizeze activitatea online a copiilor și să știe despre provocările de pe TikTok. 

 

×
Subiecte în articol: tiktok deces adșescent