x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră

17 Feb 2020   •   11:18
Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, duminică seara, în vagoanele unui tren care circula pe ruta Chişinău - Iaşi - Bucureşti, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Denis Lazăr.

Potrivit acestuia, ţigările, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, de provenienţă Republica Moldova, erau ascunse în cuşetele de serviciu ale însoţitorilor de tren, dar şi în plafoanele sau pereţii vagoanelor.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoţitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău - Iaşi - Bucureşti, şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani. În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au desfăşurat o acţiune specifică pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor numărul 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului numărului 6, 410.780 de ţigarete (20.539 de pachete), de provenienţă Republica Moldova", a afirmat Lazăr.

Ţigările, în valoare totală de 293.913 de lei, au fost confiscate, iar însoţitorii de tren au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în sumă de 50.000 de lei. Totodată, unul dintre cei şase însoţitori este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă după ce a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă în ţară, ilegal, ţigarete. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tigari contrabanda