x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Recomandările Poliţiei Rutiere în urma emiterii avertizării Cod Portocaliu de viscol

Recomandările Poliţiei Rutiere în urma emiterii avertizării Cod Portocaliu de viscol

05 Ian 2017   •   15:32
Recomandările Poliţiei Rutiere în urma emiterii avertizării Cod Portocaliu de viscol
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă şoferilor, ca urmare a avertizărilor de Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol emise de ANM, să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere, să păstreze o distanţă regulamentară faţă de vehiculul din faţă şi să echipeze autovehiculul corespunzător. 

Totodată, poliţiştii solicită conducătorilor auto să facă deplasări doar dacă este strict necesar şi nu există alt mijloc de transport în zona unde trebuie să se deplaseze. 

''În condiţiile avertizărilor meteorologice, Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, emise de ANM, se aşteaptă ca, începând de astăzi şi pe parcursul zilei de mâine, în Bucureşti, să ningă abundent şi să se depună strat consistent de zăpadă pe carosabil. (...) Poliţiştii vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate în circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă'', se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere. 

Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto. De asemenea, oamenii legii solicită pietonilor să circule doar pe trotuare, să traverseze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţa o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol puternic pentru Bucureşti şi 11 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă de vineri dimineaţa de la ora 2,00, până seara la ora 18,00. 

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) şi în cursul zilei de 6 ianuarie, în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 - 85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada. AGERPRES

×