x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Record COVID în Iași: 70 de persoane infectate

Record COVID în Iași: 70 de persoane infectate

20 Aug 2020   •   13:53
Record COVID în Iași: 70 de persoane infectate

Un nou record de îmbolnăviri cu COVID a fost înregistrat în județul Iași, unde sunt 70 de persoane infectate, aproape dublu faţă de zilele trecute.

Peste 15 persoane infectate cu COVID, din cele 70, sunt recent întoarse din concediu, de la mare sau munte.

„În această perioadă trăim efectele concediilor – aceasta este concluzia medicilor epidemiologi şi a medicilor infecţionişti. Singura cale rezonabilă de a ne proteja de acest virus este să fim cât mai prevăzători şi să evităm zonele aglomerate, să purtăm corect masca de protecţie a nasului şi a gurii, să ne dezinfectăm cât mai des mâinile şi suprafeţele cu care intrăm în contact. Vremea petrecută în concedii este una în care socializarea este de înţeles, dar fiţi precauţi tot timpul”, a declarat prefectul de Iași, Marian Grigoraș.

Acesta a făcut apel la ieșeni să evite locurile aglomerate şi să reducă la minimum contactul din zonele comune.

”La revenirea din concediu faceţi tot posibilul să amânaţi revederea celor dragi şi a prietenilor. Încercaţi să nu reintraţi imediat în colectivitate, trageţi puţin de timp", a spus Grigoraş.

Mihai Glod, directorul spitalului CFR Iaşi, a declarat la rândul său că mulţi pacienți pun infectarea pe seama concediului, ”la mare, în special unde e foarte aglomerat”.

„Dar şi la munte, în staţiuni balneo-climaterice, care sunt aglomerate”, spune Glod.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID iasi