x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Reguli noi de mers cu autobuzul, în Capitală

Reguli noi de mers cu autobuzul, în Capitală

de Monica Cosac    |    06 Mai 2020   •   09:55
Reguli noi de mers cu autobuzul, în Capitală

După relaxarea restricțiilor anti-COVID, cei care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală vor trebui să poarte măști, mănuși și ochelari. În plus, călătorii vor putea să urce în autobuze doar pe ușa din față.

 

Primăria Capitalei a anunțat, ieri, că din data de 18 mai, Societatea de Transport București - STB SA va scoate în traseu toate vehiculele din parcul circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă. Pentru siguranța călătorilor, PMB dă asigurări că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. De asemenea, STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

„Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare)”, precizează Primăria Capitalei.

Totodată, călătorii sunt rugați să respecte noile reglementări privind distanțarea socială. Mai exact, călătorii pot sta unul lângă altul pe scaune, dar trebuie să păstreze 1,5 m distanță de alți călători, dacă stau în picioare.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1,5 m”, explică reprezentanții PMB, precizând că urcarea călătorilor în vehiculele STB se va face doar prin ușa din față, iar coborârea, pe la celelalte uși.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați către ușile de acces în vehicule de controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.

×