x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 OLT - PSD câştigă majoritatea localităţilor. Emil Moţ, noul primar al Slatinei

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 OLT - PSD câştigă majoritatea localităţilor. Emil Moţ, noul primar al Slatinei

06 Iun 2016   •   13:01
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 OLT - PSD câştigă majoritatea localităţilor. Emil Moţ, noul primar al Slatinei
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Social-democraţii au obţinut, în urma scrutinului de duminică, şefia adimistraţiilor locale din 94 de localităţi din cele 112  în timp ce liberalii şi-au adjudecat 17 funcţii de primar, iar şefia administraţiei locale din Vâlcele a revenit candidatului ALDE. Celelalte formaţiuni politice nu au reuşit să-şi treacă în cont nicio funcţie de primar.

PSD a câştigat alegerile în cinci municipii şi oraşe-Slatina, Caracal, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Piatra Olt şi Potcoava, în timp ce PNL a obţinut fotoliile de edili de la Scorniceşti şi Balş. Liberalii şi-au mai trecut în cont şi şefia administraţiilor locale din Leleasca, Cungrea, Izbiceni, Osica de Jos, Pleşoiu ,Iancu Jianu, Vulpeni, Slătioara, Voineasa şi a recâştigat mandatele deţinute în fruntea comunităţilor din: Crâmpoia, Traianu,  Mihăeşti, Vădăstriţa, Urzica şi Studina.

Social-democratul Emil Moţ este noul primar al Slatinei. El a obţinut, după numărarea voturilor din cele 48 de secţii, aproape 12.000 de voturi, reprezentând 44,3% din voturile valabil exprimate în timp ce liberalul Marius Bălaşa a fost investit cu încredere de 8800 de slătineni, obţinând astfel 32,57% din voturile valabil exprimate. Siferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi este de aproape 3.200 voturi. Cadidatul PNL a câştigat alegerile în trei din cele 48 de secţii de votare din Slatina: 1,8 şi 15.

Sursa: realitateaoltului.ro

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 OLT