x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rupere de nori în Bacău. 45 de locuințe și anexe afectate într-un singur sat

Rupere de nori în Bacău. 45 de locuințe și anexe afectate într-un singur sat

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   11:12
Rupere de nori în Bacău. 45 de locuințe și anexe afectate într-un singur sat

O rupere de nori a scos din matcă, miercuri după-amiază, pâraie din comuna Palanca, județul Bacău. 45 de locuințe și anexe au fost afectate în satul Ciugheș.

Pompierii băcăuani au fost chemați să intervină în satul Ciugheș, comuna Palanca, unde, ca urmare a ploilor abundente, au fost semnalate inundații la nivelul infrastructurii, curților, gospodăriilor și subsolurilor unor locuințe.

45 de locuințe și anexe gospodărești au fost afectate, după ce o rupere de nori a avut ca rezultat ieșirea din matcă a pâraielor Cesăreni și Paliștăneni.

Nu au fost înregistrate victime, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea unei singure persoane, o femeie în vârstă de 76 de ani.

Miercuri s-a intervenit pentru deblocarea secțiunilor de scurgere a podurilor și podețelor, asigurarea curgerii apei și îndepărtarea aluviunilor importate de pe versanți, iar noaptea pompierii s-au retras, rămânând în continuare în supraveghere o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o șenilată, încadrate cu șase pompieri militari.

Joi dimineață, „s-a reluat misiunea de înlăturare a efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice manifestate, în comuna Palanca. Menționăm faptul că, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații, decolmatarea de șanțuri, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative produse, se acționează în sistem integrat cu celelalte structuri cu rol în managementul situațiilor de urgență. În momentul de față, în misiune sunt angrenați 49 de pompieri, precum și efective din celelalte structuri ale M.A.I.”, a informat ISU Bacău.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rupere nori bacau