x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale SCANDAL la o fabrică din Oradea. Proprietarul halei și patronul firmei, la un pas de bătaie

SCANDAL la o fabrică din Oradea. Proprietarul halei și patronul firmei, la un pas de bătaie

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   17:35
SCANDAL la o fabrică din Oradea. Proprietarul halei și patronul firmei, la un pas de bătaie
Sursa foto: Hepta

Un conflict major a pornit la o fabrică de confecții din Oradea după ce proprietarul halei a oprit electricitatea.

„Proprietarul halei unde suntem chiriași l-a îmbrâncit pe patronul nostru Michele Brizzi, care nu a vrut să-i dea voie să întrerupă curentul. El vrea să ne scoată din spațiu și să rămână cu toate investițiile făcute de noi. Este un proces pe rol, pe care l-am câștigat”, a scris Denisa Santea, consilierul juridic al firmei, către redacția Jurnalul Bihoren.

În sesizare se precizează că angajații nu mai au căldură și electricitate și au ieșit în stradă deoarece întreruperea producției va duce la neonorarea comenzilor. La fabrică lucrează circa 250 de persoane.

Fabrica de confecții Altomira Style deține spațiul din str. Depozitului nr.35 cu contract de închiriere din 2019. Toate modificările ulterioare au fost realizate cu acordul proprietarului halei. 

„Nu a vrut să facem nici un act adițional, preizând că o strângere de mână înseamnă mai mult. Noi am mers pe încredere. El face ceea ce face cu intenția de a ne scoate afară din spațiu”, a precizat Denisa Santea. 

Ce spune proprietarul halei

 Acesta a motivat întreruperea electricității pentru a evita o tragedie asemănătoarea cu cea de la Colectiv. 

„Le-am oprit curentul pentru că, încă din luna august, le-am solicitat să-mi prezinte schița cu partea electrică pe care au modificat-o și firma care a făcut modificările. Eu am o notă de constatare de la o firmă autorizată prin care mi s-a spus că instalația de curent este suprasolicitată. Nu vreau să avem de-a face cu un nou «Colectiv», având în vedere că se apropie iarna și vor fi băgate în priză și alte aparate pentru încălzire”, a explicat proprietarul, care crede că lucrările au fost realizate cu un electriciant neautorizat. 

Totodată, el precizează că va permite accesul la electricitate după prezentarea schiței.

„Dacă ei vin cu o firmă să-mi prezinte actele, alegem o altă firmă neutră, agreată și de ei, care să constate dacă totul este în regulă”, a spus acesta. 

De cealaltă parte, consilierul juridic al firmei spune că acesta  este un pretext, schița cerută de proprietarul halei a fost trimisă acestuia prin poștă și e-mail. 

 

×
Subiecte în articol: oradea fabrica confectii conflict scandal