x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandal la podul de la Brăila. Sute de șoferi nu au putut traversa Dunărea

Scandal la podul de la Brăila. Sute de șoferi nu au putut traversa Dunărea

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   14:00
Scandal la podul de la Brăila. Sute de șoferi nu au putut traversa Dunărea
Sursa foto: FB Bahor Gina

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost închis circulației auto în noaptea de luni spre marți. Șoferii fie au stat la coadă până dimineața, fie au fost nevoiți să treacă Dunărea cu bacul. Ei se declară revoltați și susțin că podul trebuia să fie deschis în minivacanța de Sf.Maria.

Numeroase mașini s-au adunat în noaptea de luni spre marți la intrarea pe podul de la Brăila. Șoferii știau că în minivacanța de Sf. Maria traversarea se face non-stop, fără restricții nocturne. Totuși, podul a fost închis, deoarece constructorul nu a considerat ziua de luni drept sărbătoare legală.

„Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în week-end și de sărbători podul să fie deschis și noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marți. Precizez, însă, că podul va fi deschis în această seară, fiind sărbătoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Incidentul i-a revoltat pe șoferi. Cei care nu au ales să treacă Dunărea cu bacul de la Brăila, fie au ocolit pe la Fetești, fie au așteptat deschiderea podului de la ora 6 dimineața. Au fost și șoferi care s-au plâns autorităților, dar și oameni care și-au exprimat revolta pe rețelele de socializare.

„Îmi doresc să se mai facă un pod peste Dunăre. De ce? Ca ăsta nou să fie deschis cât celălalt este închis”, a comentat, în mod ironic, o persoană, în timp ce alta s-a declarat deranjată de situația creată. „Ca la noi, la nimeni …se anunța în mediul online că podul este deschis …Și când ajungi, surpriză!”

În mod normal, podul este deschis non-stop în weekend și în zilele de sărbătoare legală. Restricțiile de trafic se aplică noaptea, de luni până vineri, între orele 21.00 și 6.00.

×