x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Schimbări în transportul public din Bucureşti. Se creează un nou culoar unic linie de tramvai

Schimbări în transportul public din Bucureşti. Se creează un nou culoar unic linie de tramvai

19 Dec 2019   •   15:26
Schimbări în transportul public din Bucureşti. Se creează un nou culoar unic linie de tramvai

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii ”Extinderea delimitarii amprizei caii de rulare a tramvaielor fata de carosabilul destinat traficului rutier prin garduri de protectie pe tronsonul modernizat al liniilor 19, 23, 27, cuprins intre Soseaua. Mihai Bravu – Str. Dristorului de pe B-dul Camil Ressu”.

Circulatia tramvaielor liniilor 19, 23, 27, pe tronsonul de pe B-dul Camil Ressu, cuprins intre Soseaua Mihai Bravu si Str. Dristorului, este ingreunata de circulatia autovehiculelor care patrund pe ampriza liniei de tramvai si impiedica o frecventa de circulatie constanta a tramvaielor, conform graficelor STB SA.

Prin delimitarea caii de rulare a tramvaielor, va creste viteza de exploatare si frecventa acestor mijloace de transport in comun, spre beneficiul cetatenilor.

Lungimea totala a traseului delimitat este de 250 metri liniari, iar valoarea totala a investitiei este de 132.302, 29 lei.

 

Conform Studiului de fezabilitate, prin delimitarea liniei de tramvai, se va obtine o viteza medie de exploatare de 13,67 km/h pentru linia 19, 13,80 km/h pentru linia 23, 13,72 km/h pentru linia 27, respectiv o capacitate de transport de 1551 calatori/ora si sens pentru linia 19, 1231 calatori/ora si sens pentru linia 23, 1926 calatori/ora si sens pentru linia 27.

Culoare unice au mai fost realizate prin separarea caii de rulare pentru 5 dintre liniile de tramvai cu utilizare intensa: 1, 10, 21, 41, şi 32.

×