x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timișenii pot trece granița în Serbia pe bicicletă, o dată pe lună

Timișenii pot trece granița în Serbia pe bicicletă, o dată pe lună

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   16:30
Timișenii pot trece granița în Serbia pe bicicletă, o dată pe lună

Timișenii pot trece granița în Serbia, pe bicicletă, o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână, până în octombrie 2023.

Inițiativa este a Consiliului Județean Timiș, care ceruse Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie-octombrie 2023, între orele 8.00 – 20.00, în zona comunei Uivar, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă.

Deschiderea are loc în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura în Timișoara și în județul Timiș în cursul anului 2023 cu ocazia Programului "Timișoara Capitală Europeană a Culturii".

Inițiativa CJ Timiș vine în urma succesului din septembrie 2022, când administrația județeană a organizat o tură ciclistă Timișoara - Zrenjanin, cu ocazia Zilei Cooperării Transfrontaliere. Peste 800 de persoane, din țară și din străinătate, au trecut atunci granița, fiind depășite toate așteptările.

În prezent, în urma demersurilor CJ Timiș, se va putea circula cu bicicleta pe toată lungimea celor peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

Weekend-urile preconizate în care trecerea în Serbia va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt următoarele: 25 – 26 martie, 29 – 30 aprilie, 27 – 28 mai, 3 – 4 iunie, 24 – 25 iunie, 29 – 30 iulie, 26 – 27 august, 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

„Am reușit să transformăm în realitate o idee care, la început, părea de nerealizat: să putem merge pe bicicletă de la Timișoara la Zrenjanin, pe cea mai lungă pistă de cicloturism din România. Prin această inițiativă, încurajăm un stil de viață sănătos, promovăm legătura turistică între România şi Serbia și încurajăm economia locală”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serbia bicicleta