x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație dramatică în Prahova: A izbucnit un nou focar de Covid-19

Situație dramatică în Prahova: A izbucnit un nou focar de Covid-19

25 Aug 2020   •   13:34
Situație dramatică în Prahova: A izbucnit un nou focar de Covid-19

Un nou focar de cazuri de infectare cu coronavirus a fost depistat în  Prahova. 31 de angajați ai unui agent economic din Câmpina au fost depistați pozitiv. În județ sunt 11 focare active, cu un număr de 230 de persoane bolnave, toate locurile din ATI sunt ocupate, iar unitatea mobilă este defectă.

Epidemiologii au decis să izoleze contacții direcți, să fie dezinfectat locul de muncă, iar conducerea firmei a dispus reorganizarea temporară a activității cu restrângerea ei.

Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 230 persoane, scrie Mediafax

Numărul total de locuri pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate.

„Toate locurile ATI (20) de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de la Spitalul Municipal Câmpina sunt ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice”, spun reprezentanții Prefecturii Prahova.

În Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 3834 de persoane, dintre care 907 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. 

 

×
Subiecte în articol: focar Covid-19 campina