x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şocant! Mai mulţi copii fugiţi dintr-un centru de plasament din Braşov, prinşi la cerşit în centrul oraşului

Şocant! Mai mulţi copii fugiţi dintr-un centru de plasament din Braşov, prinşi la cerşit în centrul oraşului

08 Noi 2017   •   15:07
Şocant! Mai mulţi copii fugiţi dintr-un centru de plasament din Braşov, prinşi la cerşit în centrul oraşului

Trei minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani au fost găsiţi miercuri, de un echipaj al Poliţiei Locale Braşov, cerşind în centrul oraşului, informează biroul de presă al instituţiei într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, cei trei - două fete şi un băiat - nu s-au speriat când au fost luaţi la întrebări de oamenii legii, care voiau să afle mai multe despre situaţia lor. 

"Astfel, în urma dialogului, agenţii de la Poliţia Locală au aflat că minorii sunt instituţionalizaţi în Centrul 'Albina' din cadrul Complexului de servicii 'Măgura' din Codlea. Mai mult decât atât, copiii sunt învăţaţi cu oamenii în uniformă, ţinând cont că au recunoscut că nu era pentru prima dată când fugeau din centru şi erau prinşi de poliţişti, vagabondând pe strada Republicii din centrul oraşului sau în zona Gării Braşov", se menţionează în comunicatul de presă. 

Cei trei provin din medii dezavantajate din zona localităţilor braşovene Măieruş-Apaţa şi sunt parte dintr-o categorie socială cu grad ridicat de vulnerabilitate. 

După ce au fost depistaţi în stradă, minorii au fost conduşi la Secţia de Poliţie pentru identificare. Aici, s-a luat legătura cu reprezentanţii Centrului de Plasament, iar poliţiştii de la secţie i-au escortat şi predat unităţii din Codlea, aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov pentru a fi reinternaţi, se mai precizează în documentul citat. AGERPRES

×